De makers.

In navolging op het taboedoorbrekende videoplatform over de seksuele disfunctie vaginisme, richten wij, Andrea Bijen en Jorien Dousma, ons op een vervolg. Want een ander seksueel taboe, het vrouwelijk orgasme, verdient de aandacht die het nodig heeft.

In korte video’s delen vrouwen op dit platform alles over hun seksuele ervaringen.

Waar wij in geloven.

Wij geloven in de high five voor het seksuele plezier. Het orgasme staat voor ons symbool voor het seksuele plezier maar ook, door over deze intieme ervaring te praten, voor het doorbreken van seksuele taboes. Het is ongelofelijk belangrijk dat je al jong leert hoe je lichaam werkt en wat je wel of niet lekker vindt. Dat begint met experimenteren. Als je weet wat je zelf fijn vindt kun je dat ook beter duidelijk maken aan je partner. Dan is de kans groter dat je op een gelijkwaardige manier plezier beleeft in bed. Hoe fijn is dat!

De vrouwen op dit platform vertellen je er alles over. Het zijn verhalen over masturbatie, over onzeker zijn en experimenteren met wat fijn is. Over de meest intense orgasmes, geilheid, lekkere seks zónder orgasmes en ervaringen in verschillende leeftijdsfases. Het zijn ook verhalen over wanneer de seks niet fijn is, als klaarkomen niet lukt, als je niet durft aan te geven wat je behoeftes zijn of als er sprake is van seksueel geweld. 

Wij als makers vinden elkaar in onze interesse in seksualiteit. Ieder vanuit een andere professionele bril maar met een gezamenlijk doel: seksualiteit en haar taboes normaliseren.

Andrea Bijen.

Andrea Bijen

Mijn naam is Andrea Bijen, regisseur, docent en researcher. Ik ben onder andere initiatiefnemer van het taboe-doorbrekende en anti-stigmatiserend online filmplatform It’s a story to be told // Leven met vaginisme over en voor vrouwen die te maken hebben met deze seksuele disfunctie. In 2009 was ik al bezig met vrouwenthema’s met het co-maken van een docu-serie over vrouwen aan de top van NGO’s. Daarnaast was ik jurylid van de Seks en Mediaprijs, die jaarlijks door NVVS wordt uitgereikt. Naast de platforms werk ik aan een nieuwe film en doceer ik aan de Hogeschool. Meer werk is te zien op BeeScene.nl.

Jorien Dousma.

Jorien Dousma

Ik ben Jorien Dousma, cultureel antropoloog. Mijn masteropleiding is een specialisatie in gender, seksualiteit en samenleving, waarbij ik onderzoek gedaan heb naar de beleving van het orgasme onder mannen en vrouwen in Nederland. Na jarenlang gewerkt te hebben als communicatieadviseur, besloot ik in 2017 mijn hart te volgen en mijn eigen projecten te starten rondom seksualiteit. Persoonlijke verhalen geven mijns inziens een prachtige inkijk in de kwetsbare en intieme leefwereld van de verteller. En ook in bredere sociale en culturele processen, zoals ideeën, normen en taboes over seks, gender en intieme relaties. Tevens ben ik nu in opleiding tot ACT therapeut.