Het platform over het vrouwelijk orgasme.

Het vrouwelijk orgasme; er wordt veel over geschreven en je kan bijna geen tijdschrift meer openslaan of je leest hoe je het beste orgasme van je leven kan bereiken. Tegelijkertijd praten en weten we nog maar weinig over hoe dit fijne gevoel nou echt ervaren wordt. Bovendien is lekkere seks voor met name vrouwen nog geregeld een taboe. Vooral heteroseksuele vrouwen vrijen nogal eens met pijn, stellen het plezier van hun partner regelmatig boven dat van henzelf en ervaren veel minder vaak een orgasme tijdens de seks dan heteromannen (de zogenaamde orgasmekloof).

Met dit platform over het vrouwelijk orgasme willen we de kennis over de clitoris, over masturbatie en het praten over de behoeftes en verlangens van de vrouw onder de deken van taboe en schaamte vandaan halen. 

Openhartige video’s over het vrouwelijk orgasme.

In korte video’s vertellen vrouwen van alle leeftijden over hun beleving van het orgasme; hoe het orgasme voelt, hoe zij tot een orgasme komen, hoe het alleen ervaren wordt, of met een partner, wat voor verschillende orgasmes ze kunnen ervaren, wat ze lekker vinden en wat niet. Hoe de seks is zonder een orgasme en wat voor gevoel het hen geeft als ze nog nooit een orgasme hebben ervaren. Hoe de eerste keer was, hoe het nu gebeurt en hoe dit veranderd is. En wat antwoorden vrouwen als ze een orgasme gefaket hebben op de roemruchte, in Engels zo mooi geformuleerde, vraag: “was it as good for you as it was for me?”

In de persoonlijke verhalen komt ook naar voren welke verschillende ideeën en normen er circuleren rondom het vrouwelijk orgasme, seks, gender en intieme relaties. Hoe deze zijn veranderd in de tijd, of hoe we hopen dat ze nog gaan veranderen.

Doel en missie.

Dit platform doorbreekt het taboe en geeft de seksuele ervaring van de vrouw letterlijk een gezicht. Waarom? Omdat het mysterie rondom het vrouwelijk orgasme groot blijkt. Omdat er nog steeds een taboe rust op het genieten van soloseks. Omdat seks zonder een orgasme ook heel intens kan zijn. Omdat er nog steeds een taboe rust op ouderen die seksualiteit beleven en op jonge meiden die seksueel actief worden. Omdat er ook vrouwen zijn die niet klaarkomen. Omdat er nog regelmatig sprake is van seksueel geweld. Omdat vrouwen nog vrijen met pijn. Kortom, omdat een orgasme zoveel meer is dan alleen een climax.

Het is onze missie om met dit platform kennis te delen over vrouwelijk genot, de orgasmekloof te dichten en de dialoog over seksueel plezier te stimuleren.